Tapiokový puding s tvarohem

Tapioka je škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manihot. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. K dostání je ve formě moučky nebo různě velkých slisovaných kuliček.Je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu a bez „nezdravých“ tuků. Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.

Ingredience:

50g tapiokových perliček

250ml mléka nebo jiná alternativa mléka

½ lžičky skořice

1 lžíce Agáve sirupu

100g tvarohu

50g ovoce

Karobový prášek

Postup:

Tapiokové kuličky namočíme alespoň na 6hod ve dvojnásobném množství vody. Druhý den scedíme vodu, dáme vařit mléko a za varu vsypeme kuličky, přidáme skořici, Agáve sirup a vaříme cca 10min, až je kaše hustší a kuličky průhledné. Hotový pudink vlijeme do misky, přidáme do středu tvaroh, ovoce a můžeme jemně posypat karobovým práškem.

Pro hubnoucí se hodí se na snídani.