Tapiokový puding s tvarohem
Tapioka je škrob získaný z kořene esculenta rostlinných druhů Manihot. Tuto prastarou surovinu údajně používali už Mayové. K dostání je ve formě moučky nebo různě velkých slisovaných kuliček.Je zdravým zdrojem karbohydrátů s nízkým obsahem cholesterolu a bez „nezdravých“ tuků. Tapioka obsahuje vápník, fosfor, draslík a hořčík. Neobsahuje lepek a může být proto součástí bezlepkové diety.
Ingredience:
50g tapiokových perliček
250ml mléka nebo jiná alternativa mléka
½ lžičky skořice
1 lžíce Agáve sirupu
100g tvarohu
50g ovoce
Karobový prášek
Postup:
Tapiokové kuličky namočíme alespoň na 6hod ve dvojnásobném množství vody. Druhý den scedíme vodu, dáme vařit mléko a za varu vsypeme kuličky, přidáme skořici, Agáve sirup a vaříme cca 10min, až je kaše hustší a kuličky průhledné. Hotový pudink vlijeme do misky, přidáme do středu tvaroh, ovoce a můžeme jemně posypat karobovým práškem.
Pro hubnoucí se hodí se na snídani.