O mně

Jmenuji se Romana Hánělová

Jako každý člověk ve svém životě zažívám krásné okamžiky plné úspěchů a také pády, které mě vedou k sebepoznávání.

Moje cesta se začala odvíjet od mých 17let. V té době jsem jako mladá naivní slečna otěhotněla, vdala jsem se, a žila závislý život na svém manželovi. Pro mou nezkušenost a vzájemný nesoulad mě po 5letech opustil. V té době jsem začala mít silný méněcenný pocit. Hodně jsem se soustředila na svůj vzhled, začala jsem intenzivně cvičit a hlídat si stravu. Tenkrát jsem se domnívala, že když budu méně jíst, budu štíhlá ( přitom jsem byla hubená) a budu se více líbit. Podjídání mě však dostávalo do začarovaného kruhu, kdy se moje myšlenky už téměř všechny soustředily pouze k jídlu a nastaly dny odříkání a následné přejídání. Nešlo přímo o bulimii nebo anorexii, ale tato situace ve mě vyvolávala spoustu pocitů viny, nespokojenosti ze selhávání a byla jsem ze sebe nešťastná.

V tomto období jsem potkala svého druhého muže. Vnímal mou nerovnováhu, trápilo ho to za mne, ale dokázal mě podporovat a brát takovou, jaká jsem. Narodil se nám syn a najednou jsem se musela starat o někoho jiného. Přirozeně se pak mé myšlenky z jídla přenesly k miminku.

Tato zkušenost mě vedla k tomu, že jsem při mateřské dovolené začala v Praze studovat obor nutriční terapeutky (dosud jsem byla vystudovaná zdravotní sestra), prohlubovala jsem si znalosti o stravě a jejím vlivu na tělo a nemoci.

Po mateřské dovolené jsem nastoupila jako zdravotní sestřička na zubní oddělení (obor ortodoncie=rovnátka), ale výživě jsem se dále aktivně věnovala. Docházela jsem i do domova důchodců a pomáhala, jako dietní sestřička.

Velkou změnou v mé cestě byla další možnost pracovat ,jako dietní sestra pro dialyzované pacienty v havlíčkobrodské nemocnici. Dieta pro tyto pacienty je velmi složitá, v mnohém si protiřečí, ale pro mě byla výzvou něco si dokázat a někam se posunout. Při mé studijní snaze si mě všimla farmaceutická firma, která lidem poskytovala domácí dialýzu. Přijmula jsem jejich nabídku práce a začala jsem lidem pomáhat s domácí dialýzou a školit v dietní stravě. Poznávala jsem zájmy firmy a nevědomě se dostávala do negativismu, který pramenil z různých úhlů pohledu firmy a mne. Po roce mi bylo oznámeno, že mi nebude prodloužena pracovní smlouva a najednou jsem se ocitla bez práce. Byla jsem velmi nešťastná, plná pocitů křivdy, ale později jsem si uvědomila, že jsem si vším měla projít, abych byla nyní tam, kde jsem.

Dnes jsem šťastná ve své práci, mohu lidem dát ze sebe to nejlepší, bez ohledu na zájmy někoho jiného a dále svou firmu rozvíjet ve prospěch lidí a ke své spokojenosti.

Vystudovala jsem 2letou školu tradiční čínské medicíny, prohlubuji si znalosti v psychosomatice a můj život je jedno velké dobrodružství.

Jsem tu pro Vás a věřím, že mé zkušenosti a znalosti pomohou i Vám.

Srdečně se na Vás těším.

Romana Hánělová