Cizrnový koláč

Luxusní čokoládový koláč z cizrny

📌 Bez lepku, vhodný pro celiaky, bez modifikovaných škrobů

Tento koláč jsem převzala od své kamarádky výživové poradkyně a musím říct – je naprosto luxusní! 😍
Zalíbilo se mi jeho složení – je přirozeně bezlepkový a neobsahuje žádné nezdravé škroby.


Suroviny:

  • 300 g vařené cizrny (nebo 1 větší plechovka sterilované)
  • 4 vejce
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 200 g mandlí (neloupané nevadí)
  • ½ hrnku mléka
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • 3 lžíce medu
  • 30 g třtinového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • Hrst rozinek

Postup:

1️⃣ Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
2️⃣ Vlijeme do vymazané a vysypané formy na koláč.
3️⃣ Pečeme při 180°C asi 35–40 minut.
4️⃣ Necháme vychladnout a podáváme.


Nutriční hodnoty na 100 g:

Energie = 1053 kJ
Bílkoviny = 9 g

👉 Skvělý zdravý dezert plný bílkovin a zdravých tuků! 🥜🍫