Cizrnový koláč
Luxusní čokoládový koláč z cizrny
📌 Bez lepku, vhodný pro celiaky, bez modifikovaných škrobů
Tento koláč jsem převzala od své kamarádky výživové poradkyně a musím říct – je naprosto luxusní! 😍
Zalíbilo se mi jeho složení – je přirozeně bezlepkový a neobsahuje žádné nezdravé škroby.
Suroviny:
- 300 g vařené cizrny (nebo 1 větší plechovka sterilované)
- 4 vejce
- 4 lžíce holandského kakaa
- 200 g mandlí (neloupané nevadí)
- ½ hrnku mléka
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- 3 lžíce medu
- 30 g třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- Hrst rozinek
Postup:
1️⃣ Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
2️⃣ Vlijeme do vymazané a vysypané formy na koláč.
3️⃣ Pečeme při 180°C asi 35–40 minut.
4️⃣ Necháme vychladnout a podáváme.
Nutriční hodnoty na 100 g:
✔ Energie = 1053 kJ
✔ Bílkoviny = 9 g
👉 Skvělý zdravý dezert plný bílkovin a zdravých tuků! 🥜🍫