Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka
Avokádo je ovoce plné minerálních látek, vitamínů, není však sladké a spíše připomíná ořechy. Má vyšší energetickou hodnotu pro větší obsah tuků a tak se může hodit jako zdravá náhražka másla, na pomazánky, dresingy….
Na výrobu pomazánky potřebujeme:
1 zralé Avokádo – na pohmat měkčí, pecka by se měla dobře vyloupnout a kůrka odlupovat
1 Lučina 100g
Na ochucení cibule, česnek, citrónová šťáva, mořská sůl, pepř
Postup:
Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku, oloupeme a nakrájíme do misky. Přidáme Lučinu, rozetřený česnek, na drobno cibulku, dochutíme citronem, solí a pepřem.
 
Pomazánku natíráme na chléb nebo pečivo, nejlépe k snídani, nebo na přípravu jednohubek pro návštěvu, které lze obložit rajčátkem a bazalkou.