Krémová polévka s dýní Hokaido a červenou čočkou
Tento recept se hodí na období babího léta. Posiluje střed těla a tím pomáhá s imunitou. Červená čočka tvoří polévku plnohodnotnou a chilli pomáhá s trávicími potížemi způsobenými napjetím bříška vlivem emocí.
Složení:
500g dýně Hokaido krájené na kostičky i s kůrou
120g červené čočky
1 menší cibule
1lžíce olivového oleje nebo chí
Tymián
½ lžičky chilli (polévka je pak ostřejší…kdo nemá rád, nedávejte)
Zeleninový bujón bez glutamátů
Sůl nebo já raději používám1 lžíci Ume octa
Smetana na zjemnění dle chuti
Postup:
Cibuli zpěníme na tuku a vsypeme tymián, chilli. Když je cibule sklovitá přidáme omytou a scezenou čočku, chvilku opékáme, dále kostky dýně a zalijeme 1l vřelé vody. Dodáme zeleninový bujón a vaříme 20min. Nakonec vše rozmixujeme dohladka, dochutíme solí nebo Ume octem a zjemníme smetanou.