Krémová polévka s dýní Hokaido a červenou čočkou

Tento recept se hodí na období babího léta. Posiluje střed těla a tím pomáhá s imunitou. Červená čočka tvoří polévku plnohodnotnou a chilli pomáhá s trávicími potížemi způsobenými napjetím bříška vlivem emocí.

Složení:

500g dýně Hokaido krájené na kostičky i s kůrou

120g červené čočky

1 menší cibule

1lžíce olivového oleje nebo chí

Tymián

½ lžičky chilli (polévka je pak ostřejší…kdo nemá rád, nedávejte)

Zeleninový bujón bez glutamátů

Sůl nebo já raději používám1 lžíci Ume octa

Smetana na zjemnění dle chuti

Postup:

Cibuli zpěníme na tuku a vsypeme tymián, chilli. Když je cibule sklovitá přidáme omytou a scezenou čočku, chvilku opékáme, dále kostky dýně a zalijeme 1l vřelé vody. Dodáme zeleninový bujón a vaříme 20min. Nakonec vše rozmixujeme dohladka, dochutíme solí nebo Ume octem a zjemníme smetanou.