Závin z tvarohového těsta

Závin z tvarohového těsta
Suroviny:
160g špaldové celozrnné mouky
80g celozrnné pšeničné
125g nízkotučného tvarohu
1 vejce
½ prášku do pečiva bez fosfátů
40g rozpuštěného másla
Špetka mořské soli
15g třtinového cukru nebo lžíce Agáve sirupu
Citronová kůra
Dle potřeby vodu, pokud je těsto příliš tuhé
 
Při redukci hmotnosti doporučuji tvarohovou náplň nebo v kombinaci s jablky.
Postup:
Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme vláčné kompaktní těsto, které necháme v ledničce 2hod. odpočinout. Poté rozdělíme na poloviny, vyválíme, plníme náplní a stočíme. Záviny potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 170°C cca 30min.
Pozn.
Mám zkušenost, že se mi záviny nahoře trhaly, nicméně po vychladnutí držely formu a byly velmi chutné.
150g závinu = 1500kJ a 21g bílkovin (pouze s tvarohovou náplní)