Výroba taveného sýru

Výroba taveného sýru bez špatné chemie

Opět mě k tomuto receptu dovedly klientky.

Jak je známo, klasické tavené sýry jsou nezdravé pro vysoký obsah solí a především fosfátů, které vyvazují vápník. Pokud výrobce taveného sýru slibuje více vápníku, věřte, že jde pouze o to, jak zvýšit prodejnost produktu. Vápník bude ze sýru nevyužit.

Ingredience:

1polotučný tvaroh nejlépe kostka (ne vanička)

0,5 – 1lžička jedlé sody (pozor opatrně, aby soda nepřevážila chuť)

Přísady dle chuti (česnek, pažitka, kmín, zelenina, šunka..)

Postup:

Do tvarohu vmíchejte jedlou sodu a dejte na 10min do ledničky.

Během této doby tvaroh změní svoji konzistenci. Po 10min přimíchejte další přísady. Skladujte v ledničce přikryté.