Výroba taveného sýru
Výroba taveného sýru bez špatné chemie
Opět mě k tomuto receptu dovedly klientky.
Jak je známo, klasické tavené sýry jsou nezdravé pro vysoký obsah solí a především fosfátů, které vyvazují vápník. Pokud výrobce taveného sýru slibuje více vápníku, věřte, že jde pouze o to, jak zvýšit prodejnost produktu. Vápník bude ze sýru nevyužit.
Ingredience:
1polotučný tvaroh nejlépe kostka (ne vanička)
0,5 – 1lžička jedlé sody (pozor opatrně, aby soda nepřevážila chuť)
Přísady dle chuti (česnek, pažitka, kmín, zelenina, šunka..)
Postup:
Do tvarohu vmíchejte jedlou sodu a dejte na 10min do ledničky.
Během této doby tvaroh změní svoji konzistenci. Po 10min přimíchejte další přísady. Skladujte v ledničce přikryté.