Tvarohové pečené vdolečky

 

 

 

Suroviny:

250g polot. tvarohu

120g jemné celozrnné pšeničné mouky

120g hladké celozrnné špaldové mouky

4 vejce

1 prášek do pečiva bez fosfátů

2 lžíce rumu

Rozinky

Přepuštěné máslo na vymazání formiček (ghí)

Citronová kůra nebo citronové kapky od Justu

Postup:

Ze všech surovin vymícháme těsto. Je takové tažné a lepivější.

Vymažeme formu na vdolečky nebo na muffiny, navršíme do ní těsto a dáme péci při 180°C na 20 – 30min.

100g vdoleček obsahuje:

E = 900kJ

B = 10g

Pro hubnoucí – 2ks se hodí na plnohodnotnou snídani

Pro hříšníky navrhuji uprostřed proříznout a protřít šlehaným tvarohem nebo pařížskou šlehačkou a říz tomu dodá ještě marmeláda nebo čerstvé ovoce:o)