Tvarohové pečené vdolečky
Suroviny:
250g polot. tvarohu
120g jemné celozrnné pšeničné mouky
120g hladké celozrnné špaldové mouky
4 vejce
1 prášek do pečiva bez fosfátů
2 lžíce rumu
Rozinky
Přepuštěné máslo na vymazání formiček (ghí)
Citronová kůra nebo citronové kapky od Justu
Postup:
Ze všech surovin vymícháme těsto. Je takové tažné a lepivější.
Vymažeme formu na vdolečky nebo na muffiny, navršíme do ní těsto a dáme péci při 180°C na 20 – 30min.
100g vdoleček obsahuje:
E = 900kJ
B = 10g
Pro hubnoucí – 2ks se hodí na plnohodnotnou snídani
Pro hříšníky navrhuji uprostřed proříznout a protřít šlehaným tvarohem nebo pařížskou šlehačkou a říz tomu dodá ještě marmeláda nebo čerstvé ovoce:o)