Pomazánka z červené čočky

Tuto výbornou pomazánku mi přinesla do práce kamarádka. Úplně jsem si ji zamilovala.

Suroviny:

100g červené čočky

3lžíce oleje

1 velká cibule

2 stroužky česneku

3 lžíce rajského protlaku

Šťáva z ½ citronu

Na dochucení Agáve sirup, sůl, kari

Postup:

Červenou čočku na cedníku propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Na oleji orestujte cibuli do zlaté barvy, přidejte utřený česnek, lehce osolte, můžete ochutit kari kořením. K cibulce přidejte okapanou červenou čočku, směs zalijte vroucí vodou, přidejte 3 lžíce protlaku a přiklopte. Na velmi mírném plameni vařte dvacet minut a občas zamíchejte. Všechna voda by se měla vyvařit, čočka by měla být měkká a získat kašovitou konzistenci i bez mixování. Dochuťte solí, citronovou šťávou, agáve sirupem. Pomazánku lze namísto kari kořením dochutit např. čerstvou bazalkou, petrželkou, česnekem, a jiným kořením dle fantazie. Je výborná ještě teplá na opečeném toastu potřeném Žervé.

Při redukci hmotnosti vhodné 1/3 dávky s 2ks Knackebroty potřenými 30g Lučinou linie 1600kJ a 15g bílkovin.