Polévka z červené čočky
Červená čočka je jednou z mála luštěnin, kterou nemusíte namáčet, nenadýmá a je za 10min uvařená.
Ingredience na 1osobu:
70g propláchnuté červené čočky
10g olivového oleje=1lžíce
10g cibule=1/2malé
1menší mrkev
Majoránka
Česnek
1/2kostky zeleninového vývaru bez glutamátů
Petrželka
Postup:
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme propláchnutou čočku, nastrouhanou mrkev a chvilku restujeme. Pak zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón nebo zeleninový domácí vývar a vaříme 10min. Podle chuti dochutíme mořskou solí (v případě bujónu již bez soli), prolisovaným česnekem, majoránkou a čerstvou petrželovou natí.
Je výborná :o)
Energie = 1500kJ
Bílkoviny = 20g
Tato porce se hodí na lehčí večeři.