Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Červená čočka je jednou z mála luštěnin, kterou nemusíte namáčet, nenadýmá a je za 10min uvařená.

Ingredience na 1osobu:

70g propláchnuté červené čočky

10g olivového oleje=1lžíce

10g cibule=1/2malé

1menší mrkev

Majoránka

Česnek

1/2kostky zeleninového vývaru bez glutamátů

Petrželka

Postup:

Cibulku zpěníme na oleji, přidáme propláchnutou čočku, nastrouhanou mrkev a chvilku restujeme. Pak zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón nebo zeleninový domácí vývar a vaříme 10min. Podle chuti dochutíme mořskou solí (v případě bujónu již bez soli), prolisovaným česnekem, majoránkou a čerstvou petrželovou natí.

Je výborná :o)

Energie = 1500kJ

Bílkoviny = 20g

Tato porce se hodí na lehčí večeři.