Pečené čočkové karbanátky
Ingredience:
70g červené čočky
½ malé cibulky
½ -1vejce
20g oleje
Majoránka, sladká paprika, česnek
½ zeleninového bujonu bez glutamátů
3-4 lžíce žitné mouky
Postup:
Červenou čočku propláchneme a dáme na 7-10min vařit do vody s bujónem. Cibuli nakrájíme a zpěníme v 1lžíci oleje na pánvi. Přidáme čočku, papriku a chvíli opékáme. Pak vše vsypeme do mísy, necháme mírně zchladnout, přidáme vajíčko, majoránku, česnek a zahustíme moukou.
Směs pak nabíráme lžící, tvarujeme v omokřených rukách karbanátky, které vkládáme do vyhřáté trouby na pečící papír potřený zbylým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 15 min.
1 porce se hodí na oběd se zeleninou
Energie = 2500kJ
Bílkoviny = 26g