Nesmažený „smažák“

Nesmažený „smažák

Ingredience:

50g tvrdého sýra

1vejce

Sádlo na vymazání formy

Kukuřičná nebo jiná nejlépe bezlepková strouhánka

Postup:

Formičku vymažeme změklým sádlem a vysypeme strouhankou. Pak do formy klademe 1.vrstvu nahrubo strouhaného 30% sýra, na tuto vrstvu vyklepneme rozšlehané vajíčko, které jsme ochutili solí a na něj vysypeme zbytek strouhaného sýra.

Formičku dáme do nádoby s vodou. Musí být do půlky ponořená a dáme do předehřáté trouby na 200°C po dobu 30min. Po vyjmutí z trouby sýr oddělíme nožem od stěn formičky a vyklepneme na vyhřátý talíř.

Hodí se k obědu s vařenými bramborami a zeleninovým salátem

Energie = cca 2000kJ

Bílkoviny = 25g