Nesmažený „smažák“
Ingredience:
50g tvrdého sýra
1vejce
Sádlo na vymazání formy
Kukuřičná nebo jiná nejlépe bezlepková strouhánka
Postup:
Formičku vymažeme změklým sádlem a vysypeme strouhankou. Pak do formy klademe 1.vrstvu nahrubo strouhaného 30% sýra, na tuto vrstvu vyklepneme rozšlehané vajíčko, které jsme ochutili solí a na něj vysypeme zbytek strouhaného sýra.
Formičku dáme do nádoby s vodou. Musí být do půlky ponořená a dáme do předehřáté trouby na 200°C po dobu 30min. Po vyjmutí z trouby sýr oddělíme nožem od stěn formičky a vyklepneme na vyhřátý talíř.
Hodí se k obědu s vařenými bramborami a zeleninovým salátem
Energie = cca 2000kJ
Bílkoviny = 25g