Hrníčkový tvarohový koláč

KYNUTÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

Ingredience těsto:

1hrnek celozrnné grahamové pšeničné mouky

0,5 hrnku polohrubé mouky

1,5 hrnku špaldové celozrnné hladké mouky

Špetka mořské soli

6 lžic třtinového cukru – může být i Agáve sirup

1/2kostky droždí

2 žloutky

6 lžic oleje

1hrnek mléka

Nastrouhaná kůra z bio citronu

Postup těsto:

Dáme si ohřát mléko.V menší části ohřátého mléka necháme rozpustit kvasnice s cukrem, lžící mouky a necháme přikryté na teplém místě vzkypět.

Do mísy vsypeme mouky se špetkou mořské soli, citronovou kůru a cukr. Ve zbylém mléku rozkvedláme 2žloutky, olej a vlijeme do důlku ze sypké směsi mouk a cukru. Nakonec přilijeme vzkypělý kvásek. Vše důkladně prohněteme a vzniklé těsto necháme přikryté 1hod kynout na teplém místě.(dávám do peřin:o))

 Tvarohová nádivka ingredience:

2 nízkotučné tvarohy

2 celé vejce

Třtinový cukr – dle chuti

Mléko na zředění – já přidávám rum:o)

Vše promícháme.

Finální postup:

Vykynuté těsto rozložíme na olejem vymazaný plech a na povrch tvarohovou nádivku. Lze vmíchat do tvarohu rozinky nebo brusinky a povrch celého koláče posypat drobenkou z másla, třtinového cukru a celozrnné mouky.

Pečeme při 175°C asi 30min.