Cizrnový koláč

Tento koláč jsem převzala od své kamarádky výživové poradkyně a je naprosto luxusní.

Zalíbilo se mi složení, je zcela vhodný pro celiaky a neobsahuje modifikované (nezdravé) škroby.

Suroviny:

300g vařené cizrny (nebo 1 větší plechovka sterilované)

4 vejce

4 lžíce holandského kakaa

200g mandlí (není nutné loupané)

½ hrnku mléka

1 prášek do peč. bez fosfátů

špetka soli

3 lžíce medu

30g třtinového cukru

1 vanilkový cukr

Rozinky

Postup:

Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme.

Vlijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme při 180°C asi 35 – 40min.

100g koláče Vám dodá:

E = 1053kJ a Bílkoviny = 9g

 

%d bloggers like this: