Cizrnový koláč
Tento koláč jsem převzala od své kamarádky výživové poradkyně a je naprosto luxusní.
Zalíbilo se mi složení, je zcela vhodný pro celiaky a neobsahuje modifikované (nezdravé) škroby.
Suroviny:
300g vařené cizrny (nebo 1 větší plechovka sterilované)
4 vejce
4 lžíce holandského kakaa
200g mandlí (není nutné loupané)
½ hrnku mléka
1 prášek do peč. bez fosfátů
špetka soli
3 lžíce medu
30g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
Rozinky
Postup:
Všechny suroviny dáme do mixéru a rozmixujeme.
Vlijeme do vymazané a vysypané koláčové formy a pečeme při 180°C asi 35 – 40min.
100g koláče Vám dodá:
E = 1053kJ a Bílkoviny = 9g