Bramboráčky s dýní Hokaido

Ingredience pro cca 5 porcí (osob):

500g strouhané dýně Hokaido i se slupkou

500g strouhaných brambor

100g celozrnné mouky hrubé

100g špaldové krupice

cca 200ml mléka

2-3 vejce

Majoránka, česnek, pepř, mořská sůl

Olivový olej

Postup:

Dýni i se slupkou a brambory nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte ostatní suroviny a zpracujte těsto.

Kdo nehubne, může smažit, hubnoucím doporučuji rozpálit troubu na 200°C, plech vyložit pečícím papírem, potřít oliv. olejem, naklást bramboráčky a upéct dozlatova. Pro vyvážení živin doporučuji před dopečením obložit bramboráčky 2 plátky tvrdého sýra a nechat rozpustit.

1 porce cca 300g bramboráčků z trouby i se sýrem obsahuje E = 1800kJ, B = 25g