Bramboráčky s dýní Hokaido
Ingredience pro cca 5 porcí (osob):
500g strouhané dýně Hokaido i se slupkou
500g strouhaných brambor
100g celozrnné mouky hrubé
100g špaldové krupice
cca 200ml mléka
2-3 vejce
Majoránka, česnek, pepř, mořská sůl
Olivový olej
Postup:
Dýni i se slupkou a brambory nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte ostatní suroviny a zpracujte těsto.
Kdo nehubne, může smažit, hubnoucím doporučuji rozpálit troubu na 200°C, plech vyložit pečícím papírem, potřít oliv. olejem, naklást bramboráčky a upéct dozlatova. Pro vyvážení živin doporučuji před dopečením obložit bramboráčky 2 plátky tvrdého sýra a nechat rozpustit.
1 porce cca 300g bramboráčků z trouby i se sýrem obsahuje E = 1800kJ, B = 25g