Bábovka z dýně Hokaido

Tento recept jsem dostala od své klientky. Dýně Hokaido je známá pro své dobré působení na imunitní systém. Velmi doporučuji. Pokud redukujete váhu, lze sníst 100g kousek ke snídani s jogurtem nebo 100g tvarohu.

Ingredience:

500g dýně Hokaido

150g špaldové celozrnné mouky

200g pšeníčné celozrnné mouky

50g sypké stévie

100g třtinový cukr

1 a 1/2 prášku do pečiva bez fosfátů

1 vanilkový cukr

3 vejce

1 sklenička olivového oleje

Postup:

Dýni omyjeme, neloupáme, rozkrojíme a zbavíme jader. Pak ji i s kůrou nahrubo nastrouháme, smícháme s moukou, cukry, práškem do pečiva a olejem. Vše vyšleháme a těsto naléváme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
Pečeme na 175°C asi 1hod.